Koningsdag 2021

Nieuws

23-12-2020Update tentjesfeesten

Beste buurten en dorpsgenoten van Almkerk,

Betreft: Corona en Tentjes-, Bevrijdingsfeest OV Almkerk 2020/2021

Medio maart hebben we jullie geïnformeerd over het niet doorgaan van Tentjes-,Bevrijdingsfeest  2020. We hebben toen besloten om dit evenement door te schuiven naar 2021, toen nog niet wetende dat Covid-19 wel een heel erg hardnekkig, en gevaarlijk, virus zou zijn.

De toespraak van onze minister-president, op dinsdag 14 december jl., en de lockdown tot 19 januari geven duidelijk aan hoe zorgelijk de situatie momenteel is. Hoe lang het nog gaat duren is erg onduidelijk en onzeker.

Als Oranjevereniging Almkerk hebben we het besluit moeten nemen om het Tentjes-, Bevrijdingsfeest voor 2021 niet door te laten gaan. Deze beslissing moeten we nu nemen om jullie tijdig te informeren en om jullie niet in onzekerheid te houden over het wel of niet doorgaan van het feest. Er zullen buurten zijn die dan nu weer zouden moeten gaan beginnen met de voorbereidingen. Het is momenteel niet mogelijk om weer te gaan werken aan de versiering/verlichting, oefenen voor de playbackshow etc. Ook is de kans erg klein dat we als dorpsgenoten samen kunnen komen in een feesttent. Ook vergunningen worden, tot nader order, niet verleend.

Wij vinden het wederom heel vervelend om tot deze beslissing te moeten komen, maar uiteindelijk komt de gezondheid van eenieder op de eerste plaats.

Aangezien vele dorpsgenoten en buurten al veel tijd, geld, energie en inspanningen hebben verricht voor een mooi feest in het dorp, hebben wij besloten om het Tentjes-, Bevrijdingsfeest nogmaals een jaar te verplaatsen naar Konings-, Bevrijdingsdag 2022.

Als OV Almkerk gaan we voor een volledig programma, mét activiteiten in de feesttent. Dat zal komend jaar, waarschijnlijk, nog niet mogelijk zijn.

Komend jaar is het wel de bedoeling om op Koningsdagactiviteiten te organiseren, indien nodig “Covid-proof”. Ook bestaat de OV Almkerk komend jaar 100 jaar. Ook dit kunnen we niet zomaar voorbij laten gaan.
We houden jullie op de hoogte wat we in 2021 gaan doen.

Wij hopen jullie op deze manier voldoende geïnformeerd te hebben.
Mochten jullie nog vragen en/of opmerkingen hebben, stuur gerust een mail naar:
secr-ov-almkerk@hotmail.com
Je kunt ook altijd een bestuurslid aanspreken, bij vragen of als er zaken onduidelijk zijn.

Met een vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Oranjevereniging Almkerk
Jan Schoester
Voorzitter

03-05-2020Andere vlaginstructie 4 mei 2020

Dit jaar, 2020, geldt er eenmalig een andere vlaginstructie op 4 mei: de Nederlandse vlag hangt van zonsopgang tot zonsondergang halfstok.

Meer informatie is te vinden op onderstaande website:

https://www.4en5mei.nl/herdenken-en-vieren/voor-organisatoren/herdenking-organiseren/vlagprotocol

 

 

19-03-2020Corona betreffende bevrijdings/tentjes feest 2020

Beste buurten en dorpsgenoten,

 Zoals eerder gecorrespondeerd zouden wij begin april een weloverwogen beslissing nemen over het wel of niet doorgaan van ons vijfjaarlijkse bevrijding/ tentjesfeest 2020. De ontwikkelingen en maatregelen rondom het Coronavirus volgen zich razendsnel op. Ook om ons heen worden mensen getroffen door het virus en of zijn maatregelen hierin genomen. Wij merken en horen dat er steeds meer onrust ontstaat en vragen naar boven komen bij de buurten en dorpsbewoners. Hierdoor zijn wij van mening niet meer te kunnen wachten tot onze streefdatum van begin april om duidelijkheid te geven.

 In de toespraak van onze premier Rutte, wordt duidelijk dat de ernst hoog is en er serieus rekening mee gehouden moet worden, dat de maatregelen langer gaan duren en meer worden aangescherpt. Ook de bond van Oranjeverenigingen adviseert grote publieksfeesten rondom Koningsdag en Bevrijdingsdag af te gelasten.

Ondanks dat onze saamhorigheid, tolerantie en acceptatie hoog ligt in ons dorp, zijn wij er ons zeer van bewust dat het veel impact heeft op alles en iedereen, en het niet meer acceptabel en verantwoord is om de bouwwerkzaamheden en verdere voorbereidingen doorgaan te laten gaan, en in redelijkheid ook geen juist moment is voor een uitbundig feest.

 Alles overziend en rekening houdend met alle adviezen, verwachtingen en de impact voor ons allemaal, zien wij als bestuur geen andere mogelijkheid dan:

Bevrijding/ tentjesfeest voor 2020 geheel af te gelasten.

 Aangezien vele dorpsgenoten er naar uit hebben gekeken en toegeleefd hebben, waarbij er veel tijd, energie en inspanning is verricht met betrekking tot de voorbereidingen om er een mooi dorpsfeest van te maken, willen wij voorstellen om het feest niet als verloren te beschouwen maar te verplaatsen naar Konings-, Bevrijdingsdag 2021.

 Natuurlijk zullen er vele vragen zijn: hoe verder?

Op korte termijn willen wij een bijeenkomst organiseren, natuurlijk in heel klein comité, met van elke buurt één vertegenwoordiger om de (on) mogelijkheden te bespreken met betrekking tot, de opslag van de bouwmaterialen, versieringen en andere objecten. Hoe verder? Is het reëel en haalbaar om alles een jaar te verschuiven, en welke vraagstukken moeten nog meer ingevuld worden enz.

 Uiteraard kan dit buurtenoverleg pas plaatsvinden als de omstandigheden, richtlijnen en maatregelen vanuit gezondheids-, en overheidsinstanties dit toelaten. Wij houden u op de hoogte.

Wij vragen dan ook: bewaar het geduld, denk in mogelijkheden, en wees trots op Almkerk.

 Wij wensen iedereen veel wijsheid, sterkte en vooral gezondheid toe.

16-01-2018Uitnodiging ledenvergadering 2018

Beste leden,

Woensdag 24 januari vindt weer onze jaarlijkse ledenvergadering plaats. U bent vanaf 20:00 uur van harte welkom in het Wapen van Emickhoven. De koffie en thee staat klaar. We zien u graag!

09-03-2017programma 2017 bekend

Het programma voor 2017 is weer bekend! Nieuwsgierig? Kijk snel onder het kopje “programma” voor meer informatie.

10-01-2017Uitnodiging ledenvergadering

Hierbij willen we U uitnodigen voor de ledenvergadering op woensdag 25 Januari 20:00 uur in ’t Wapen van Emmickhoven

10-10-2016Wijziging Bestuursleden

Na 16 jaar inzet voor onze Oranjevereniging is Aletta Maas afgetreden als bestuurslid. Nogmaals hartelijk dank voor je vele jaren inzet.

Gelukkig hebben we dit jaar vier nieuwe bestuursleden mogen begroeten, en zijn we nu voltallig als bestuur.

01-02-2016Programma 2016 bekend

Het programma voor 2016 is bekend !!

Benieuwd geworden kijk dan onder het kopje programma.

02-05-2015Uitslag beste Buurt 2015

Beste dorpsbewoners,

Uitslag beste Buurt 2015

1e plaats Sjeralimbo
2e plaats Kerkbuurt
3e plaats Over d’n Dijk
4e plaats Verlaatse sluis
5e plaats Woudrichemseweg
6e plaats Molenwijk
7e plaats Viersprong
8e plaats Den Hoek
9e plaats Blokstraat EO
10e plaats Almvlinders

IMG_4430

26-04-2015Geheime buurt opdracht

Het totaal aantal cupcakes die gebakken zijn door alle buurten, is uitgekomen op     8943 stuks.

Copyright © 2021 Oranjevereniging Almkerk. Alle rechten voorbehouden.

Website door

Webspecialty